Axtorpsvägen 15

Berghem, UMEÅ

Berghem - Fyrarummare med inglasad balkong

Äntligen en fyrarummare på Berghem till salu! Med perfekt läge och närhet till det mesta finner ni denna lägenhet på 90 kvm med hiss i huset. Trevlig planlösning med rymligt vardagsrum och utgång till trivsam balkong med inglasning. Här bor ni med direkt närhet till Umeå Universitet och NUS, ett stenkast från Gammlia med lika delar rekreation och idrott samt en kort promenad eller cykeltur in till stadskärnan. Nära har du även till matbutik med generösa öppettider och IKSU sportanläggning. Varmt välkomna på visning!

Fakta

Utgångspris
2 695 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

5 252 kr/mån

Rum

4 st

Boarea

90 m²

Våningsplan

2 / 4

Hiss

Ja

Byggnadsår

1961

Fastighetsmäklare

Profil

Andreas Ahlm

070-554 29 65

andreas@ahlmdahl.se

Rum

  • Rumsbeskrivning

    Välkomnas av rymlig entré och hall med ljust laminatgolv som delar upp sovrum, kök och vardagsrum. Praktisk förvaring via skjutdörrsgarderober. Rakt fram ligger lägenhetens första sovrum med ljust golv, beiga väggar och två garderober. I direkt anslutning till entrén ligger helkaklade badrummet med grå klinker och vitt kakel. Handfat, badrumsskåp, wc, dusch, handdukstork och tvättmaskin. Sentenskök med vit inredning och trivsamma färger på bänkskiva och kakel. Matchande maskinpark bestående av kyl, frys, inbyggnadsugn, diskmaskin och häll. Inrymmer plats för matbord intill köksfönstret. I anslutning från köket ligger andra sovrummet med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Stort vardagsrum som ger plats för både större soff- och matgrupp. Ekparkettgolv och ljusa väggar. Här finns balkongdörr ut till den inglasade balkongen i nordväst. Tredje sovrummet har det ljusa laminatgolvet som matchas med ljustgrå väggar. God förvaring via skjutdörrsgarderober.

Månadsavgift

5 252 kr/mån

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv. Internet och hushållsel debiteras separat, hushållsel avräknas efter förbrukning.

Balkong, uteplats och bilplats

Inglasad balkong i nordväst.

I föreningen finns 24 st garage, 20 st carportplatser och 16 parkeringsplatser. Separat kö tillämpas.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 9/6 2019

Klass

D

Närområde

På Berghem har du nära till det mesta. Beläget mellan Umeås två centrumpunkter; city och universitets- och sjukhusområdet, har Berghem kallats för Umeås närmaste bostadsområde. Det är också en av Umeås äldsta stadsdelar. På Gammlia och Stadsliden i närheten finns ett brett utbud av kulturrika miljöer och friluftsområden för alla årstider. Startskottet för Berghems utbyggnad kopplas till utbyggnad av Stornorrfors kraftstation och behovet av bostäder till de så kallade vattenrallarna. Berghem började byggas ut med både småhus och flerfamiljshus under 1950-talet. Ytterligare etapper tillkom i samband med universitetets etablering. Bland annat byggdes punkthusen på Axtorpsvägen som då var de första i sitt slag i Umeå och står som representant för rekordåren i svensk bostadsproduktion. Vid denna tid växer ett nytt Umeå fram med Berghem som den första moderna stadsdelen. På Fridhem som är en del av Berghem återfinns Umeås äldsta villaområde med bebyggelse från 1930-, 1940- och 1950-talet. Berghem ligger, som namnet antyder, på berg vilket både märks topografisk med suterräng­bebyggelse och på ett organiskt gatunät. Tre större gator passerar till vilka mindre ansluter. Nydalavägen, Berghemsvägen och Axtorpsvägen är bredare medan övrigt gatunät är trängre med smala trottoarer. Småhusbebyggelsen är indragen från gaturummet vilket gör att de upplevs rymliga. En stor del av bebyggelsen är av typen hus i park med hög öppen karaktär. Därtill finns lamellhus som är mer slutna kvarter med lägre bebyggelse och dessa är kanske Umeås mest tidstypiska för epoken. Under 2000-talet uppfördes grupperad punkthus­bebyggelse på Rågången på Berghem. I stadsdelen finns Umeås mest besökta besöksmål Gammlia med friluftsmuseum och utställningar.

Kommunikation

Promenadavstånd till både Norrlands universitets sjukhus och Umeå universitet. Goda bussförbindelser till centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu. Lika lätt som det är att ta bussen till stan är det att ta en cykeltur eller promenad dit.

Service ställen

I hörnet mot Fridhem finns Berghem centrum lokaliserat. Ett stadsdelscentrum med Axtorpet som är en mindre livs- och spelbutik, en blomaffär Berghems blommor, restauranger, frisör och andra verksamhetslokaler. En bit bort, nära universitetet, finns ytterligare service som kvarterskrog och ICA Nära Berghem.

Övrigt om närområdet

Västerbottens museum med friluftsmuseet: Gammlia Umeås största besöksmål. Ta del av länets historia, olika utställningar och exempelvis världens äldsta skida. Gammlia-området med Västerbottens museum är en populär utflyktsplats, med massor av aktiviteter.

Byggnad

Byggår

1961

Övrig byggnader

I källaren finns lägenhetsförråd, bastu och tvättstuga. Uthyrningslägenhet finns att hyra i hus 19.

Förening

Namn

Brf Berghem i Umeå.

Organisationsnr

794000-0867.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Det finns 24 garage och 36 parkeringsplatser varav 16 under tak.

Renoveringar

2020 - Fasad, ventilation, tak och entréer 2019 - Relining av avloppsstammar 2018 - Byggnation av fyra ungdomslägenheter 2017 - Målning av carport, besiktning och spolning av avloppsstammar 2015 - Bergvärmepump installerad, byte av frånluftsfäkt 2014 - Renovering av tvättstuga, elrenovering 2012 - Byte av balkonger 2010 - Takbyte, fönsterbyte.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.

Lägenheter

61 st.

Lokaler

6 st.

Hyresrätter

4 st.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder